Poradna Kompresory


Autor: | Vloženo: 17.10.2015 000 20:40 | Témata: Poradna Kompresory

Jaký typ kompresoru

Dobry den chci si pořídit kompresor k nafouknutí pneu,bazenku,používat k ofukovaní.Mužete mě poradit jaky typ si koupit.Olejovy,bez olejovy,stl.nadrží apod. Díky.

  • Kompresory-nářadí

    Kompresory-nářadí

    18. října 2015 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Dobrý den,
    vzhledem k univerzálnosti použití v okolí rodinného domu vám doporučím přenosný bezolej. kompresor s malým 6l vzdušníkem a základním příslušenstvím:

    * Güde Airpower 190/08/6 - http://www.naradi-vzduch.cz...

    Na toto i další běžné použití (dofukování pneu, ofukování nečistot) se hodí a máme s ním dobré zkušenosti. Vždy bych volil kompresor alespoň s malým vzdušníkem, než zcela bez něj. Má větší uplatnění a díky vzdušníku také delší životnost, jelikož šetříte pumpu. Pokud nehodláte používat pneu nářadí (utahováky, kladiva pískovačku apod.) nemá smysl kupovat na občasné dofukování olejový kompresor.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (10)
    • Ne
  • 18. října 2015 - Oficiální zástupce obchodu Spojovace.cz

    Dobrý den,


    děkujeme za Váš dotaz.
    Odpověď níže je správná. Bezolejové kompresory jsou určené pro menší časové používání. Jsou "bez údržbové", samozřejmě musíte vypouštět kondenzát z nádrže, udržovat kompresor a filtr čistý atd. U olejových kompresorů je často velkým problémem, že zákazníci nehlídají a nemění olej. Jinak jsou olejové kompresory mnohem lepší - naběhají více hodin než bezolejové. Já bych spíše volil bezolejový kompresor 210/8/24 Güde - má mnohem lepší komponenty a větší nádrž, je ale těžší. Nebo olejový 231/8/24 Güde. Případně dražší kompresory značky Schneider, za kvalitu je potřeba si připlatit.


    S pozdravem a přáním hezkého dne

    Team Spojovace.cz

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (2)
    • Ne
    • Český obchoďák

      18. října 2015 - Oficiální zástupce obchodu Český obchoďák

      Dobrý den,
      oba kompresory 210/8/24 Güde i Airpower 190/08/6 mají komponenty shodné. Na obou je osazena pumpa OL195 od Fini poháněná řemenem PJ307, obyč. tlakový spínač NE-MA, standardní rychlospojka (žádné Lüdecke), necejchované manometry apod. Airpower 190/08/6 je lépe přenosný avšak s menší nádobou. Oba typy u nás také servisujeme. Olejový kompresor má jistě lepší životnost, ale u 231/8/24 Güde je toto relativní. Pro hobbíka na občasné použití je vhodnější bezolejová varianta. Schneider je výborný, ale hodně drahý a vhodnější spíše pro řemeslníka, který jej bude používat pravidelně či v dílně na práci.

      Pěkný den,
      Petr Drápalík - servis, reklamace
      Český obchoďák


  • 18. října 2015 - Oficiální zástupce obchodu Spojovace.cz

    Dobrý den,

    úplně shodné kompresory nejsou. Např. 210/8/24 má lepší tlakový spínač než 190/08/06. Má budík, který ukazuje tlak v nádrži + budík, který ukazuje regulovaný tlak. Dále má 2 rychlospojky (regulovanou a neregulovanou).Vše je dobře přístupné. Máme velké zkušenosti s kompresory jak olejovými a bezolejovými Güde, z praxe máme ověřeno, že olejové vydrží mnohem déle než bezolejové. Nejhorší řešení je si koupit bezolejový kompresor s 50 l nádobou - s tím máme velmi špatné zkušenosti a nikomu to nedoporučujeme. Jedině profi značku. 231/8/24 je opravdu velmi dobrý kompresor za velmi přijatelné peníze. Do některých firem je dodáme po 15 ks a fungují výborně. Je ale potřeba tyto olejové kompresory dobře udržovat.

    Naše stránky Güde www.Gude.cz
    Naše stránky Spojovače www.Spojovace.cz


    S pozdravem

    Team Spojovace.cz

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (5)
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.