Poradna Aerotec AIRLINER 5 GO

Autor: Bohuslav Soukup | Vloženo: 14.06.2020 000 12:59 | Témata: Poradna Aerotec AIRLINER 5 GO

Bohuslav Soukup

Servisní opravny na Komresor Aerotec Airliner 5 Go

Došlo k závadě na kompresoru a nemůžu nikde sehnat kontakty na servisní opravny. Můžete mi je prosím poslat? Moc Vám děkuji Soukup

  • 14. června 2020 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Dobrý den,
    to je bohužel nevýhoda "NoName" kompresorů. Bohužel tyto stroje si sem některé společnosti přivezou. Bohužel již nepřivezou náhradní díly. Ty se musí někdy objednávat v stovkách produktů. Proto je lepší si při koupi stroje zjistit zda-li je stroj servisovatelný.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Kompresory vzduchotechnika

      14. června 2020 - Oficiální zástupce obchodu Kompresory vzduchotechnika

      Ale jak tak na to kouká, tak si myslím, že jde o výrobu společnosti ABAC. tedy naše stroje... jen pod nějakou jinou značkou a plastovým krytem. Můžeme vědět co je tam prosím za problém...?


    • Bohuslav Soukup

      26. června 2020 - Bohuslav Soukup

      Dobrý den.
      Kompresor se po zapnutí v pořádku rozeběhne a vypne se, až dosáhne hranice staveného tlaku. Jenže po vypnutí slyším, jak pomalu uniká tlak a po cca. 10 až 15 sekundách opět kompresor zase zapne a doplní se na stanovený tlak. Toto se pořád opakuje. Kontroloval jsem na zásobníku stlačeného vzduchu Výpustný ventil vzduchu a výpustný ventil na odpouštění kondenzátu a nezjistil jsem závadu. Kompresor je starý cca.3 roky a není často používaný, tak si myslím, že závada by neměla být způsobena opotřebením. Pokud mi můžete pomoci, byl bych Vám nesmírně vděčný.
      Děkuji Vám, Bohuslav Soukup


    • Kompresory vzduchotechnika

      26. června 2020 - Oficiální zástupce obchodu Kompresory vzduchotechnika

      Dobrý den Bohuslave,
      tady bude závada celkem jednoduchá..:-) Na tlakové nádobě je přepouštěcí ventil. Je to takový mosazný T kus který jde z agregátu do vzdušníku a z něj vede hadička do tlakového spínače.
      Jde o to, že pokud je kompresor natlakován na požadovaný tlak pak tlakový spnač přestaví na chviku vzduch a v tomto ventilu se přestaví sedlo a dojde k vyprázdnění agregátu tak, aby při dalším spuštění nešel motor do odporu a v agregátu nebyl tlak.
      To by mělo trvat pouze vteřinku a pružinka která je součástí tohoto t-kusu by pak měla sedlo uzavřít. Někdy se to bohužel nepodaří... protože tlaková nádoba která je špatně odpouštěna může být plná nečistot a kondenzátu, který se může dostat i do tohoto přepouštěcího ventilu.
      Ten tedy bude stačit pomocí šestihranu na boku rozebrat a pročistit.
      Kdyžtak se nám ozvěte.
      Přejeme krásný a pohodový víkend.


    • Bohuslav Soukup

      7. července 2020 - Bohuslav Soukup

      Dobrý den,
      když jste mi popsal v čem by mohla závada spočívat, tak jsem se rozhodl, že ji zkusím odstranit. Odmontoval jsem opláštění kompresoru, abych našel ten tlakový spínač, který jste popisoval. Napadlo mě ale, že když to mám odkryté tak pustím kompresor, aby se natlakoval až do vypnutí a poslechem zjistím, kudy vzduch uniká. Zjistil jsem, že uniká jedním ze dvou manometrů. Tak jsem ho odšrouboval s tím, že ho musím znova utěsnit. Očistil jsem šroubení natočil na něj silikonovou pásku a natočil zpět. Jaké bylo moje překvapení, když jsem znovu zapnul kompresor a nechal ho natlakovat do vypnutí a vzduch opět ucházel z manometru. Tak jsem ho rozmontoval a zjistil jsem, že vzduch uniká netěsností na takové podkově, která se při stoupajícím tlaku se rozevírá a pohybuje přes táhla ručičkou manometru. Podkovu jsem vyčistil a pájkou zaletoval cínem. Závada odstraněna a vše funguje jak má.
      Touto cestou Vám chci velice poděkovat, že jste si na ně udělal čas a svojí radou jste přispěl k mému rozhodnutí zkusit odstranit závadu.
      Děkuji s pozdravem Bohuslav Soukup






    • Kompresory vzduchotechnika

      7. července 2020 - Oficiální zástupce obchodu Kompresory vzduchotechnika

      Dobrý den pane Sokup,
      pokud máte zlěté české ručičky pak se dá opravit všechno.
      Gratuluji...:-) Pokud by jste měl někdy další dotaz ohledně stlačeného vzduchu dejte nám vědět přímo na e-mail : [email protected]


    • Bohuslav Soukup

      8. července 2020 - Bohuslav Soukup

      Děkuji Vám a přeji hezký den.


Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.